We zijn helaas tijdelijk off line wegens technische redenen. Wij hopen spoedig weer live te gaan.

Spaans, Cursus Spaans, Spaans leren, Spaanse les, taalcursus Spaans, Tio Sancho taalreizen; intensieve lessen, kleine groepen, kwaliteitsonderwijs, voordelige prijzen, lessen samen met internationale studenten.   


Home » Spaans leren in » Salamanca

Spaans in Salamanca


Spaans leren in Salamanca

Salamanca, de charmante hoofdstad van Castillië aan de oevers van de rivier de Tormes geldt al eeuwen als trekpleister voor studenten en wetenschappers. De historische universiteiten nodigen ook jou uit om Spaans te leren in Salamanca! Laat je overtuigen door de combinatie van historie, cultuur en een geweldig studentenleven. Je zou niet de eerste zijn die voor de charmes van Salamanca valt.

Levendige universiteitsstad
Het Castallaans dat in deze region gesproken wordt, vormde de basis voor het modern Spaans. Dit maakt Salamanca de perfecte plek om de taal in haar meest pure vorm te leren. Er zijn maar liefst drie universiteiten in de stad, waaronder de oudste van Europa, opgericht in 1218. Vandaag de dag maken de studenten dan ook een groot deel uit van de 160.000 tellende populatie van de stad. Zoals altijd waar het studentenleven de boventoon voert, bloeit het culturele leven. De stad kent een bijna absurde ratio van cafe’s en barretjes per inwoner, dus terwijl de stad klein genoeg is om je meteen thuis te voelen, zorgt de jonge bevolking voor een levendige en kosmopolitische sfeer.

Architectuur in Salamanca
De torens van Salamanca, gebouwd op drie heuvels, zijn voor bezoekers van mijlenver te zien. Salamanca is op architectuurgebied een van de meest indrukwekkende steden van Spanje, met het barokke Plaza Mayor, de Romaanse kathedraal en weelderige renaissance architectuur door de gehele stad. In de namiddag geeft het weerkaatsende zonlicht op het zandsteen de stad een unieke sfeer en de passende bijnaam La Ciudad Dorada: De gouden stad. De gouden weerkaatsing komt door het gebruik van Villamayor stenen, een type zandsteen dat gewonnen wordt in de omgeving van de stad.

Unieke sfeer
Kortom, Salamanca heeft het allemaal: een unieke sfeer, historische bezienswaardigheden and culturele rijkdom. Een kosmopolitische stad die helemaal bij de tijd is, met een historische achtergrond en natuurlijke schoonheid.

Bron van de Spaanse taal
Salamanca is the place to be als je Spaans wilt leren uit de bron van de taal. Het Castallaans dat bewoners van deze region spreken, wordt gezien als de meest zuivere manier waarop Spaans gebruikt wordt, en vormt dan ook de perfecte leeromgeving voor onze studenten.

De school in Salamanca
De stad heeft een achtegrond in educatie, met drie belangrijke historische universiteiten. Zonder te hoog van de toren te willen blazen, is Tio Sancho erg trots om met haar taalschool bij te dragen aan de reputatie die Salamanca heeft als inspiratiebron voor studenten. Onze school ligt middenin het centrum, 10 minuten lopen van het Plaza Major. Een perfecte uitvalsbasis om het culturele leven in Salamanca te ontdekken!

Spaans leren in Salamanca
Bekijk hier de vele activiteiten die je verblijf in Salamanca onvergetelijk maken. Je volgt al een tweeweekse cursus Spaans in Salamanca voor € 435,-! Bekijk hier de voordelige tarieven voor onze cursussen Spaans in Salamanca. Ga mee met TioSancho en boek snel jouw cursus Spaans in Salamanca!